Podkast fra Kompetanse Norge

Kompetansefrokost #2: Språk i arbeidslivet

October 31, 2019

Det er viktig å kunne godt norsk for å få seg jobb og for å beholde jobben, selv i omstillinger og nedgangstider. Men hva er godt nok? Hør opptak av Kompetansefrokosten 31.10.19 om norskkrav i arbeidslivet og læring på jobben.

Arbeidslivet stiller stadig høyere krav til innvandreres norsknivå. Hvilket ansvar har arbeidslivet for å bidra til at innvandrere klarer å nå det ferdighetsnivået i norsk som kreves? Og hvordan skal de gjøre det?

I denne Kompetansefrokosten får vi vite mer om hva Norskprøven måler, og hvordan arbeidsgivere bør vurdere språknivå ved ansettelser. Deretter er det en debatt med blant andre Dan Sandmoen fra IKEA, som mener at arbeidslivet ikke bare bør stille krav, men også legge til rette for at innvandrere får mulighet til å lære språket på arbeidsplassen. Vi får også smakebiter fra et helt nytt e-læringskurs for arbeidslivet om tilrettelegging for språklæring på jobben. Forfatter og språkprofessor Helene Uri leder oss gjennom Kompetansefrokosten.

Program

00:00–00:05 Innledning v/ Anders Fremming Anderssen, fungerende direktør i Kompetanse Norge

00:05–00:30 Språkkrav i arbeidslivet v/ Cecilie Hamnes Carlsen, professor ved Høgskulen på Vestlandet

00:30–01:00 Paneldiskusjon

Panel

  • Dan Sandmoen, prosjektleder for hurtigsporet, IKEA Furuset
  • Olga Orrit, språkutvikler i Föreningen Vård- och omsorgscollege, Sverige
  • Helge Sporsheim, Fagforbundet
  • Espen Brynsrud, avdelingsleder i Kompetanse Norge

Møteleder: Helene Uri

Vi samarbeider med Nordisk nettverk for voksnes læring (NVL) om kompetansefrokosten.

Arrangementet ble streamet på Facebook

Nettkurset: Språk i arbeid: Kurset vil gi deg informasjon og tips til hvordan du kan bidra til mer språklæring for deltakere i praksis eller kolleger som trenger å bli bedre i norsk.