Episodes
Monday Aug 01, 2022
Poddskolen #9: Hvordan og hvor publisere podcasten?
Monday Aug 01, 2022
Monday Aug 01, 2022
- Hvilken forskning finnes knyttet til bruk av de ulike publiseringskanalene?
- Hva må du tenke på FØR du velger publiseringsplattform?
- Hvilke kontoer må du opprette for å kunne publisere?
I denne episoden snakker Camilla Cahill og Pia Lorentzen Skjennum fra Lingu, sammen med Ebba Køber og Kari Olstad fra Fleksibel utdanning Norge om hvordan og hvor man publiserer podcasten.
Nå nærmer du deg med stormskritt. Du har kommet så veldig langt og gjort mer enn du trodde var mulig, og nå er målet innen rekkevidde. Nå trenger du bare å få få publisert og da er det en del ting du må ha klart for at det skal skje.
Første steg er å finne en egnet publiseringsplattform, med andre ord ikke på nettsiden til din institusjon eller firmaet du jobber for. Publiseringsplattformen heter noe så fint som podcast host og det er der du skriver dine shownotes og episodetitler. Det er der du laster opp podcastgrafikken og dine rykende ferske mp3-filer. Og det er her du kan se hvor mange nedlastinger du har i løpet av en dag, uke, måned eller år. Men viktigst er at det er her alt gullet videredistribueres til Apple, Spotify, Google og alle de andre.
Nå er det din tur. Gjør research, velg publiseringsplattformen som oppfyller dine behov og som gir deg den dataene, informasjonen og analysen du trenger.
Generell beskrivelse av Poddskolen
Gjennom 10 episoder snakker Camilla Cahill og Pia Lorentzen Skjennum fra Lingu om hvordan du enkelt kan begynne å lage lydinnhold.
Camilla har skrevet og produsert over 80 podcast-episoder til ulike podcaster, og har skrevet manus og laget lydfiler til ulike tv-produksjoner. Uten forkunnskaper laget hun sin første podcast for Lingu i 2019 med språklæringspodkasten “Norskpodden” som i dag har lyttere i 153 ulike land.
I denne podcasten deler Camilla sine erfaringer med å jobbe med lydproduksjon med enkelt lavkostnads-utstyr og for deg uten forkunnskaper.
Camilla og Pia loser deg gjennom hva du bør - og hva du ikke bør gjøre når du skal lage underholdende og lærerikt lyd-innhold med et overordnet pedagogisk formål.
Med på reisen er også podcast-nybegynnerne Ebba Køber og Kari Olstad fra Fleksibel utdanning Norge som skal i gang med sin egen podcast!
Podcasten er produsert av Lingu, med støtte fra EPALE Norge.
Comments (0)
To leave or reply to comments, please download free Podbean or
No Comments
To leave or reply to comments,
please download free Podbean App.